Jantien

Streefkerk

Storyteller + Dramaqueen = Jantien
Op de, in plastic verpakte, bank van pake en beppe. Het zoemende terras van mijn favo tentje aan het water. Aan tafel bij mijn allerliefste vrienden. In de bus, trein of het vliegtuig tussen mensen die ik nog nooit eerder heb gezien.
Afluisteren. Meeluisteren. Tussen de regels door horen wat niet wordt gezegd, maar wel wordt bedoeld.

Het is mijn inspiratiebron bij het ontwikkelen van verhalen en mijn grootste kracht bij het naar boven halen van joúw verhaal.

Een afluisterende dramaqueen dus. Neem dat laatste vooral letterlijk, want ik was jarenlang hoofdschrijfster van de langslopende daily dramaserie van ons land. En ik ontwikkel nog altijd verhalen voor televisie. Maar een karakter op tv is maar een slap aftreksel van een echt mens. Zoals jij. Met al je ervaringen van verdriet, liefde, angst, vreugde, mislukking en succes. Al die ervaringen en de verhalen die erbij horen, maken jou mooi en menselijk. Ze zorgen voor connectie met iedereen die zich in jouw verhaal herkent.

Het is niet altijd makkelijk om jouw verhaal te vinden. Soms weet je niet eens waar het over gaat. Of je denkt dat je het weet, maar dat is bullshit. Of je weet het wel, maar je hebt geen zin je kwetsbaar op te stellen. That’s where I come in!

Ik ga je uit de tent lokken. Ik ga je helpen. Ik ga je verwarren. We gaan oefenen, spelen en onderzoeken. Grenzen opzoeken, verhalen opduikelen en ontrafelen. Zie het als een speeltuin. Een ontdekkingstocht met aan het eind jouw echte verhaal. Misschien mooi, misschien lelijk. Misschien mooi van lelijkheid. Maar altijd authentiek.

Get inspired by Jantien Streefkerk

Storytelling op z’n best. Luistert als een mysterie, maar gaat over zoveel meer. Kwetsbaarheid. Waarheid. Vergeten. Prachtig gedaan door de vrouwen van SCHIK.

Bob

NPO Radio 1 / VPRO

Luister

Baby you’re a firework.
Come on, let your colors burst.

Katy Perry

Firework

Schrijven vanuit je hart. Laagjes afpellen om te komen bij wat er echt in je leeft. In ieder geval goedkoper dan therapie.

Getting started

with proprioceptie writing

Lees meer

"Storytellers have the power to move the human heart – and there is no greater power on earth” Laurie H. Hutzler