Fleur

van Wijck

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles een verhaal is. Ook in jou schuilen verhalen waar een publiek van kan genieten, leren, dromen. Ik lok die verhalen graag samen met jou uit hun schuilplaats.

Verhalen zorgen ervoor dat jouw publiek zich iets kan voorstellen, groter dan zijn of haar directe omgeving. Een verhaal is wat jouw publiek een groep maakt. Wat jouw publiek in actie brengt. Het is aan jou te beslissen welk verhaal dat is.

Dit kan echt niet!
Ik studeer in Istanbul en ben een bandje begonnen. We treden op tijdens een gewichtige missieoverdracht ceremonie op een NAVO-basis ergens in Oost-Turkije. Maar een Turkse militair onderbreekt onze repetitie. Die elektrische gitaar! Te veel lawaai! Al die hoogwaardigheidsbekleders, dat vraagt om een subtieler geluid! Dan stijgt voor ons, met veel geronk, een F-16 op. Dat wij akkoord gaan met akoestisch spelen, kun je niet meer horen.

Soms is de werkelijkheid al een goed verhaal. Absurdisme, humor, spanning, opluchting… Vaak spelen de scenes zich gewoon voor je neus af. Je hoeft ze alleen maar na te vertellen.

Alleen maar? Dat vertellen, dat kan best een uitdaging zijn. Want waar begin je? Hoe houd je het bondig? Hoe maak je het relevant? Wees gerust, aan mij heb je een breed geïnteresseerd testpubliek. Ik ben fan van Hannah Arendt en LegoMasters. Van onweer en die ene specifieke kleur tussen oranje en rood in. Ik heb de vader van mijn kind ontmoet tijdens een pubquiz.

En als we het over feiten hebben – de meeste mensen zijn eigenlijk best bereid te luisteren. Maar daar moet je wel wat voor doen. Impact vraagt moed, eerlijkheid, creativiteit, kwetsbaarheid. Ik bied jou graag een veilige omgeving om dat te repeteren. Waar kan, met veel lachen. En waar nodig, met veel te veel lawaai.

Get inspired by Fleur van Wijck

Over de op- en ondergang van een commune. Bevlogen idealisme of duistere machtsspelletjes? Het is allebei waar.

Wild Wild Country

Kijktip!

Kijk op Netfilix

Mega intrigerende documentaire over het diplomatieke team van Macron net voor en na de invasie van Oekraine.

A president, Europe and War

DOCUMENTAIRE

Kijk de docu

De geschiedenis is als een vreemd land, maar Mantel schrijft alsof je er zelf rondloopt.

Hilary Mantel

Het boek Henry

Bestel het boek

”Ik ben the butterfly in jouw effect