Natascha

Jacobsz

“Dat is zo’n rare eigenschap,” zeg ik met enthousiasme. Mijn (CEO)klant begint keihard te lachen. “Dat is niet helemaal het juiste woord, maar ik weet precies wat je bedoelt,” zegt hij met een glimlach. Het ijs is gebroken. En note to self: raar in het Nederlands is niet hetzelfde als rare in het Engels.

Een podium is een spannende plek. Als voormalig (televisie)journalist, weet ik dat als geen ander. Maar ik weet ook uit ervaring, dat wat ons menselijk maakt, onze onvolkomenheden, kan helpen podium(angst) te overwinnen. Because business might be serious, but we don’t always have to take ourselves so seriously. En trouwens, ‘perfect’ zijn heeft een negatieve impact op je geloofwaardigheid. Dus, goodbye perfection, hello authenticity!

Als multiculti Zuid-Afrikaanse-Nederlander ben ik nog altijd gefascineerd door mensen. Wat ons drijft, wat ons verbindt en de momenten waarop we op ons krachtigst zijn. Rafelrandjes en al. Want op die momenten hebben we de meeste impact. En wie wil dat niet als communicator? Dat betekent niet dat het makkelijk, of comfortabel is. Maar groei begint waar je comfortzone eindigt. En mijn specialisatie is je in en uit je comfortzone trekken, in dienst van je eigen communicatie (en persoonlijke) groeiambities. Lang leve de echte mens op het podium!

Get inspired by Natascha Jacobsz

Gelaagde, complexe karakters – want let’s be honest, geen mens is eendimensionaal.

The White Lotus

Kijktip

Watch on HBO

– wat er gebeurt als je vanuit passie en purpose spreekt.

Braveheart

Een stukje cinematic excellence

Bekijk

Brené Brown’s perspectief op modern leiderschap

de kracht van empathie

Luister

“It’s not about being perfect on stage… it’s about being real.